Helaas: De rit in Italië is afgelast. In plaats van deze rit zijn we op 12 augustus uitgenodigd om bij NIMAG in Vianen samen te komen en een rit door de omgeving te rijden. Er hebben zich al 5 Suzuki Fronte's (met hun eigenaren) gemeld. Het grootste aantal dat ooit op een Nederlands evenement samen geweest is! Alle klassieke Suzuki's zijn welkom. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De historie

Op 12 augustus 1968 is door Suzuki een promotie rit verreden van Milaan via Rome naar Napels, een afstand van ongeveer 750 kilometer over de Italiaanse snelweg naar de zon. Aan het stuur van de twee gloednieuwe Suzuki’s Fronte 360SS zitten 2 formule 1 coureurs, Sterling Moss en Mitsuo Itoh. De rit wordt verreden in een hoog tempo. De gemiddelde snelheid is 122 km/uur.

Foto: Aankomst in Napels 

De rit start op het Piazza del Duomo in Milaan. Het eindpunt is in Napels (zie boven) bij het Castel Nuovo aan de Via Vittorio Emanuele III. De Japanse promotiefilm die van deze rit gemaakt is staat op Youtue:

https://www.youtube.com/watch?v=uimSfp17RSs

Het doel van deze promotieactie is aan tonen dat de nieuwe Suzuki Fronte als Kei klasse auto geschikt is voor het gebruik op de snelweg. 

 

Het idee

Op 12 augustus 2018 is het exact 50 jaar geleden dat de rit Milano-Roma-Napoli verreden is. Voor Suzuki Klassiekers reden om bij de eigenaren van Klassieke Suzuki’s te inventariseren of er behoefte is aan een herhaling van deze voor het merk Suzuki historische rit. Met een herhaling van deze rit zou het relatief jonge automerk Suzuki de aandacht op de succesvolle geschiedenis in het bouwen van betaalbare en sportieve auto’s kunnen vestigen. In het thuisland Japan is de Fronte een groot verkoop succes geweest en zal met name de uitgebreide marketing campagne eind jaren ‘60 bij veel Japanners herinneringen oproepen. De rit zou niet persé in de vorm van een tijdrit maar meer in de vorm van een toertocht verreden kunnen worden.

Op dit moment zijn er in Nederland ongeveer 6 Suzuki’s Fronte bekend in min of meer rijdende conditie. De verwachting is dat hiervan 3 a 4 mee zullen willen doen aan de rit.

 Foto: Twee Nederlandse Front's klaar voor de rit.  

Het aantal auto’s zou uitgebreid kunnen worden met andere klassieke Suzuki modellen zoals de SC-100-GX, Cappuccino, LJ-80 enz. Er zou ook belangstelling voor de rit bij Suzuki Fronte eigenaren in andere landen kunnen zijn, zoals in België, Portugal, Japan of Australië. Met de hulp van lokale Suzuki importeurs zouden eigenaren van deze auto’s benaderd kunnen worden.

  Foto: Rijdende Fronte met bestickering klaar voor de rit 

 

De invulling

Het evenement anno 2018 zou er als volgt uit kunnen zien.

Zaterdag 11 augustus: verzamelen van de deelnemers in een hotel in of nabij Milaan. De auto’s zijn door een auto transport bedrijf naar de Suzuki dealer gebracht die het dichtst bij het vliegveld zit. Nadat de rijders op het vliegveld aankomen halen we gezamenlijk de auto’s op en rijden naar het hotel. ’s Avonds houden we een gezamenlijk welkomst diner waarbij ook instructies voor de rijders gegeven zal worden.

Zondag 12 augustus 8:00 uur opstellen van de auto’s op de Piazza del Duomo in Milaan voor foto’s/film. De chauffeurs krijgen witte Suzuki race kleding gelijk aan de kleding die Sterling en Mitsuo aan hadden tijdens de rit.

Om 9:00 uur vertrek voor het eerste deel van de rit Milaan - Rome. Het eind doel voor deze dag is de Piazza del Collosseo, een totale afstand van 575 km. Tijdens de rit wordt een koffie, thee en lunch stop gehouden. Na een foto sessie bij het Colosseum vertrekken we naar een hotel in of bij Rome.

Maandag 13 augustus: 9:00 uur Vertrek voor het tweede deel van de rit. We vertrekken vanaf het hotel en rijden naar het Castel Nuovo in Napels. De afstand deze dag is 230 km waardoor de verwachting is dat we rond lunch tijd in Napels aankomen. Na een foto sessie bij de Castel Nuovo kunnen we ons hotel opzoeken..

Dinsdag 14 augustus: Dit is een vrije dag die gebruikt kan worden om de stad te verkennen of bijvoorbeeld een tocht naar Pompeï of de Vesuvius te maken. Op deze dag kunnen we eventueel ook een bezoek brengen aan de Suzuki dealer in Napels

Woensdag 15 augustus tot en met vrijdag 17 augustus. Gedurende deze 3 dagen rijden we via een binnendoor route terug naar Milaan. Iedere dag kunnen we een bezoek brengen aan een lokale Suzuki dealer op onze route. Dit in overleg met Suzuki Italië. Op vrijdagavond hebben we een gezamenlijk afscheidsdiner als afsluiting van de rit. Per dag zal ongeveer 350 km afgelegd worden.

Zaterdag 18 augustus: Afscheid van de deelnemers en vertrek naar huis.

 

Zin om mee te rijden of nog vragen?

Heb je zin om deze nu al historische rit mee te rijden of heb je nog vragen over de rit stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De bovenstaande informatie is nog een concept. De uiteindelijke details van de rit zal samen met de deelnemers, Nimag en Suzuki Italië uitgewerkt worden.