Het PS Speicher museum in Einbeck Duitsland organiseert dit jaar voor de eerste keer een Störy revival treffen. Störy is een klein boeren dorpje bij Bockenem in Duitsland. In dit dorpje was ooit het Eerste Duitse Dwergautomuseum gevestigd in een aantal boeren schuren. In de jaren 80 en 90 werd in het begin ieder jaar en later iedere 2 jaar een dwergautotreffen georganiseerd wat uitgroeide tot een heel groot evenement waar dwergauto eigenaren uit alle delen van de wereld naar toe trokken.

Het museum was in het bezit van een uitgebreide collectie kleine auto's inclusief een (uit Nederland afkomstige) Suzuki Fronte.

Helaas moest het museum sluiten omdat het te duur werd om de gebouwen aan alle eisen van de overheid te laten voldoen. Nadat de collectie lange tijd ongebruikt in de schuren heeft gestaan is de hele collectie een paar jaar geleden overgegaan naar het vervoersmuseum PS Speicher in Einbeck. Dat museum organiseert dit jaar voor het eerst een Störy revival treffen waarbij eigenaren van een kleine auto tot 1988 uitgenodigd worden om deel te nemen. Onze Kei klasse auto's passen perfect in deze categorie!

Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag  31 mei  Start Inschrijving 
Vrijdag 1 juni Museum bezoek en opening speciale Dwergauto expositie 
Zaterdag 2 juni Rondrit met bezoek aan Fagus werk in Alfeld
Zondag 3 juni Inpakken en thuisreis

 

De kosten voor deelname zijn 48 euro voor een auto inclusief bestuurden. Iedere passagier betaald 24 euro en je kunt op het terrein van het museum camperen voor 20 euro per tent het hele weekend. Het hele programma is te vinden op de website van PS Speicher. Hier is ook een inschrijfformulier te vinden.

Net als bij de voorgaande Störy treffens organiseerd de Nederlandse Dwergauto club ook dit jaar weer een rit naar het evenement. Die rit begint al op zaterdag 26 mei. Voorafgaand aan het treffen worden een aantal ritten in de omgeving (Harz!) gereden. Lijkt het je leuk om gezamenlijk te rijden neem dan even contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kunnen we e.e.a. afstemmen.